duminică, 6 august 2017

Roma, "Cetatea Eternă" devenită o mare atracţie turistică

Se spune de mii de ani că lumea va dăinui atâta timp cât va exista Roma, aceasta fiind şi originea sintagmei "Cetatea Eternă"a atunci când este vorba de capitala Italiei. Astăzi, Roma este una dintre principalele atracţii turistice de pe Glob, un reper pe care nu trebuie să-l rateze nici un turist cu minime pretenţii, astfel că am inclus Roma pe lista cu idei de vacanţă pentru luna august.
Chiar dacă ai mai văzut Roma, de fiecare dată aceasta are câte ceva nou de oferit pentru orice turist interesat fie de istorie ei, fie de arhitectura ei sau chiar de... bucătăria ei. Fără a le aşeza neapărat într-o ordine anume, de pe lista cu ceea ce este obligatoriu de văzut în Roma nu ar trebui să lipsească Colosseumul, Forumul Roman şi Palatino, Fontana di Trevi, Vila şi parcul Borghese, Pantheonul, pieţele sale (Campo dei Fiori, Piazza del Popolo, Piazza Navona, Piazza Venezia), bisericile sale (de neratat fiind Santa Maria Maggiore), celebrele Trepte Spaniole. De asemenea, trebuie să-ţi acorzi răgazul pentru a plimbare pe malurile Tibrului, de unde poţi vedea impresionantul Castel Sant Angelo, iar e aici începe practic şi Vaticanul, cu toate frumuseţile sale. Iar pentru a încununa o vacanţă de vis la Roma, răsfaţă-te cu o cafea la o terasă pe Via Veneto, să simţi "la dolce vita", fără faimoşii "paparazzi". Şi pentru că am vorbit şi de bucătărie, ceea ce noi am gustat şi ne-a plăcut teribil: îngheţată de la Cremeria Monteforte, lângă Pantheon; pizza la terasele din apropiere de Fontana di Trevi; cafea cu rom la Tre Scalini, în Piazza Navona; paste, aproape oriunde în oraş.
Cum se ajunge la Roma?
10 august: Bucureşti 6.05 - 7.15 Roma Ciampino (Wizz Air)
17 august: Roma Fiumicino 19.10 - 22. 25 Bucureşti (Blue Air)
Preţ: 90 euro/persoană, fără bagaj de cală.
De la Ciampino există autobuze care ajung în Roma chiar la Termini. Pentru Fiumicino, tot de la Termini cu trenul, se ajunge foarte repede şi uşor.
Variante de cazare
Hotel Cosmopolita, 4 stele, preţ 838 euro/camera dublă/7 nopţi
Hotel Romano, 2 stele, preţ 560 euro
Hotel Quirinale, 4 stele, preţ 1.090 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu